Turnen

Turnen

Gymvereniging Leidsche Rijn biedt turnlessen aan op recreatie - en selectieniveau voor kinderen vanaf 5 jaar. Onze lessen worden gegeven door gediplomeerde trainsters die oog hebben voor ambitie. In principe start een turnster bij ons in de recreatie en aan de hand van de ontwikkelingen bepalen de trainsters of het kind potentie heeft om door te stromen naar de selectie. Hieronder leest u het verschil.


Recreatie Turnen

De recreatielessen worden gegeven in verschillende leeftijdscategorieën. Hierdoor is doorstroming naar andere groepen mogelijk. Bij de recreatie ligt de focus vooral op de basis van het turnen, denk hierbij aan een handstand, radslag of koprol. Daarnaast staat plezier en professionaliteit bij ons centraal. We willen de kinderen graag op een leuke manier kennis laten maken met het turnen. In de les is altijd één hoofdtrainster in combinatie met een of twee assistenten aanwezig, om de kinderen zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. Ook onze recreatie turnsters kunnen ervoor kiezen om deel te nemen aan wedstrijden. Tijdens deze wedstrijden worden oefeningen uitgevoerd die voor elk kind haalbaar zijn. Afhankelijk van de leeftijd en de prestaties van het kind beslist de trainster in overleg met het kind welk niveau het beste bij haar past. Mocht uw kind deel willen nemen aan de recreatiewedstrijden (dit zijn er twee of drie per jaar), dan is een verenigingspakje verplicht, deze is bij ons te verkrijgen. 

Ieder jaar (medio mei) houden wij een jaarlijkse test-les, Hier testen we de kinderen met potentie en wij beoordelen in deze les of zij in aanmerking komen voor een eventuele doorstroming naar onze selectiegroepen. Dit doen we door verschillende basisvaardigheden van het turnen te testen. De keuze is aan uw kind. Recreatie turnsters trainen een keer in de week één uur in de gymzaal. Uitbreiding in uren is mogelijk.

Aanmelden

Selectie Turnen

Ook het selectie turnen bieden wij aan vanaf zes jaar. Als uit een test-les blijkt dat uw kind voldoet aan de basisvaardigheden van het turnen (kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen, snelheid en coördinatie) én als blijkt dat uw kind ambitieus ingesteld is, dan bieden wij haar een plekje aan in onze selectiegroep. De turnsters in de selectie trainen twee tot drie keer in de week, afhankelijk van de leeftijd. De selectietrainingen worden zowel in de turnhal als in de gymzaal gegeven. Zit uw kind in de selectie, dan is zij verplicht om deel te nemen aan wedstrijden die georganiseerd worden door de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie). Hierbij is een wedstrijdpakje van de vereniging verplicht. Aan de hand van het NTS (Nederlands Turn Systeem), wordt afhankelijk van de leeftijd en de vaardigheden van uw kind een niveau gekozen die het best bij haar past. In dit niveau doet zij een seizoen lang wedstrijden. 

Er zijn altijd twee voorwedstrijden waarbij uw dochter zich kan plaatsen voor een eventuele regiofinale, districtsfinale en de toestelfinales. Verder wordt er door ons zelf ook een jaarlijkse onderlinge wedstrijd georganiseerd waaraan alle turnsters mee kunnen doen. Bij de selectie worden de lessen gegeven door één hoofdtrainster en één of twee assistenten. Naast het oefenen voor de wedstrijden, zijn we uiteraard ook bezig met het behalen van persoonlijke successen. Daarom bereiden wij de lessen goed voor, we bieden de kinderen lesstof aan welke zij op dat moment moeten beheersen. Maar daarnaast geven we uw kind ook de ruimte om aan te geven wat ze graag zelf wil leren. Hierdoor kan uw kind persoonlijke doelen halen en zijn de lessen zowel trainster- als turnster gestuurd. Wij vinden deze balans erg belangrijk voor het behalen van successen en het ervaren van plezier. 

Al onze selectie turnsters trainen minimaal 1 x per week in een speciale turnhal!

Naast turnlessen hebben we natuurlijk ook een veel andere leuke activiteiten binnen de vereniging! 
Aanmelden

Lestijden

Dinsdag   
Selectie 1. en 2. 18.45 uur 20.45 uur Turnhal Martin Ovenweg Utrecht

Woensdag   
Recreatie 16.00 uur 17.00 uur Gymzaal Mereveldlaan De Meern
Recreatie 17.00 uur 18.00 uur Gymzaal Mereveldlaan De Meern
   
Donderdag   
Selectie 2. 16.00 uur 18.00 uur Sporthal Broos Gerssens De Meern
Selectie 1.  18.00 uur 20.00 uur Sporthal Broos Gerssens De Meern
   
Zaterdag   
Selectie 1. 09.00 uur 11.00 uur Sporthal Broos Gerssens De Meern
Selectie 2. 11.00 uur 13.00 uur Sporthal Broos Gerssens De Meern
Recreatie 13.00 uur 14.00 uur Sporthal Broos Gerssens De Meern
Recreatie 14.00 uur 15.00 uur Sporthal Broos Gerssens De Meern

Aanmelden
Plezier in sport
Persoonlijke aandacht
Professionele Trainsters
Share by: